Intrebari frecvente

Cei care ne viziteaza, ne pun multe intrebari si asta ne bucura pentru ca inseamna ca le pasa de noi si vor sa stie cat mai multe despre viata noastra. Unele intrebari sunt mai frecvente, asa ca ne-am gandit sa dam aici raspunsurile, pentru ca toti cei interesati sa le cunoasca.

Ce sprijin primiti de la statul roman?

Din pacate statul roman nu ne ofera nici un fel de sprijin. La inceputul anului 2009 domnul senator Iulian Orban ne-a vizitat si apoi a scris un articol pe blogul sau despre noi , promitand ca ne va ajuta sa devenim fundatie de utilitate publica, ceea ce ne-ar da acces la sprijinul financiar al statului, dar pana acum aceasta initiativa nu s-a materializat.

Ce fel de ajutoare se pot aduce copiilor?

Cel mai frecvent oamenii ne aduc haine. Avem cantitati destul de mari de asemenea articole si nu facem fata sa le triem si sa le gasim o utilizare. De aceea va rugam sa consultati sectiunea "Cum ne puteti ajuta" din acest site pentru a afla care sunt nevoile noastre reale. De asemenea, daca ne puteti ajuta sa realizam proiectele noastre va vom fi recunoscatori.

De ce s-a schimbat numele fundatiei?

Am avut destul de multe dificultati cu numele initial al fundatiei: Copiii impotriva intunericului. Multa lume ne intrebau ce legatura au copiii cu intunericul. Pe documentele fiscale numele trebuia scris neaparat intreg, dar era foarte lung si adesea nu incapea. Autoritatile aveau si ele probleme birocratice cu acest nume lung. Asa ca ne-am decis sa-l schimbam. Am propus trei variante: Casa cu Ingeri, Casa Copiilor si Casa Lidia - din aceste trei nume instanta a trebuit sa aleaga unul. Si l-a ales pe Casa Lidia.