Valori in care credem

E greu sa-ti croiesti un drum in viata si nimeni nu stie asta mai bine decat noi. Dar in fiecare zi facem un pas mai departe si ne punem toate sperantele in cateva lucruri in care noi le pretuim foarte mult.

Dupa 1989 bunul Dumnezeu ne-a ingaduit si noua, romanilor, sa ne bucuram de libertate. Ce pacat ca alaturi de ea si-au croit loc si multe rele, care parca inainte erau mai putin prezente. Grija fata de proprii copii a fost uitata si tot mai multi dintre noi suntem neglijati sau, chiar mai rau, abuzati de proprii nostri parinti. Abuzurile au facut ca multi copii sa fuga de acasa si sa-si caute refugiu in marile orase, sperand in naivitatea lor sa gaseasca o viata mai buna. Dar, calvarul lor abia acolo incepe. Traiesc in canale mizere, sunt vanduti pedofililor sau traficantilor de organe, sunt obligati sa se prostitueze, sa cerseasca sau sa fure. Ducandu-si zi de zi viata in acest mediu, multi renunta sa spere la altceva si-si gasesc alinarea intr-o familie proprie, acolo in canale, dand nastere altor copii condamnati la nefericire.

Din pacate putini sunt cei care inteleg cat de grave sunt lucrurile. La fel de putini sunt cei ce realizeaza ca e mult mai lesne sa ajuti un copil sa isi cladeasca o viata normala, decat sa aduci pe calea cea buna un adult traumatizat de o astfel de copilarie. Statisticile ne arata ca 80% din cei care trec prin experienta unei copilarii in canale ajung delicventi. Cine poate pune un pret pe suferinta lor? Dar pe cea a celor furati, violati sau omorati de acesti nefericiti ajunsi adulti?

Noi credem ca Dumnezeu a dat oamenilor in primul rand LUMINA, adica:

Libertate ca drept de a-si cladi o viata asa cum o doresc,
Umanitarism ca sansa de a isi implini visele,
Moralitate in tot ceea ce fac si gandesc,
Incredere in propriile forte si in ceillati,
Nazuinta fiecaruia catre un viitor mai bun,
Armonie intre toate fiintele si in tot ceea ce realizeaza.

Daca toate aceste valori ar umple inimile si sufletele tuturor, intunericul ar disparea si lumea ar fi un loc mai luminos decat e astazi. Acestea sunt lucrurile in care credem aici, in Fundatia Casa Lidia.